Vb / Anslagstavla, kontakt

Please note; Här kan du ställa frågor som inte är relevanta till något inlägg. Eller bara säga Hej!Ibland blir det bara så fel med skojsiga kommentarer.Håll er till ämnet tack.

Mina nyligen skrivna inlägg kommenterar du förstås där om du vill, *pekar till högerlisten>>>>>>Där kan du också lite ner; Jag skriver om, klicka på ett av orden i ”ordmolnet” så får du inläggen serverade i den kategorin.

Jag svarar i mån av tid och om jag har svar! Vill du ha kontakt mailar du till elizabethdoe@mail.com, kanske du vill ha lösenord till mina skyddade inlägg? Observera att ip-nr loggas där. Missbruk rapporteras till respektive abuseavdelning. Likaså gäller kommentarer.

Kort presentation av mig själv:
En tant i tjejfodral med kroniskt PTSD utvecklat av ett 6 års våldsamt förhållande som slutade med ett mordförsök av undertecknad. Lever med kvarskrivning och tvingats flytta från nära och kära till en stad jag inte trivs i, men jag hade inget val. Mördarjäveln fick ett 8 årigt fängelsestraff som i praktiken blir 5 år och några månader eftersom man i Sverige bara sitter av två tredjedelar av straff över två år.Och det har han i dom kommande dagarna gjort, januari 2009.

Note:
Jag skriver kanske inte som det var, utan som jag minns…..

Lite bakgrund

Bra information om våld och ev behandlingar


49 responses to “Vb / Anslagstavla, kontakt

 • Jonas

  Vill bara tacka för att du tog dig tid med lite blogghjälp denna måndagsafton. Tack, tack!

 • Filippa

  Vicken fin grej ! Det är ju toppen om man bara vill skriva ingenting , som jag nu ? En stor solig puss till Betts för att du målar, grejar och står i. Kommer du hem till mig å tapetserar sedan ? Kram kram !

 • Vb

  Puss påre själv, Filippinen!Jag flyttar bara möbler, och städar efter ”grabbarna”.
  Love!

 • Trasig inuti

  Ville bara.. tja.. säga hej.. å att jag tänker på dig. Ofta. Saknar.
  Har inte orkat formulera mig på ett tag.. Har fastnat.
  Har försökt skratta.. det kändes konstigt. Främmande. Men trevligt.

  Famnen full av pussåkram

 • ET

  Layouten på denna sidan är helt toppen! Jag har försökt skapa en wordpress sida men misslyckades kapitalt….

 • whitelady7

  Har just lyckats flytta in pa en egen liten bloggsida: http://whitelady7.wordpress.com
  Valkommen in. Jag lyckades lagga dig i min bloggroll, vet inte riktigt hur, men hoppas det ar ok. For ovrigt, hoppas du mar battre efter din ”sammanstotning” med varden, de har tyvarr inte alltid sa mycket i hjarnan! Tanker ofta pa dig, laser bloggen, och skickar varma kramar till dig har fran andra sidan.
  Eva

 • whitelady7

  Stort tack for tips, har andrat lite i installningarna sa nu hoppas jag kommentarerna syns. Jag fluffar runt lite och testar lite hit och dit, vi far se hur det blir. Vad bra att du fick tag pa en lakare som hade huvud, hall i den doktorn, de ar inte for manga 🙂

  Svar:

  Hej,
  det var det som ar kruxet, STläkare, bara där ibland….Och mixtra på du, enda sättet att lära sig.

 • Eva

  Tack for att du skrev i min gastbok, jag ar glad att just du vart forst! Och du, det gar val alldeles utmarkt att kommunicera via blogg i stallet for mail 🙂 Du vet var jag finns, langt borta men nara, det ar val det som ar hela vitsen med internet. Stor styrkekram till dig fran andra sidan
  Eva

 • whitelady7

  Kul att man kan fa nagon att skratta 🙂 Lighta pa du, det bor en liten pyroman i alla oss rokare ahahaha. Jag tror det ar en bra ide att blogga om din tid pa iva, bra for dig och sen ar det ju inte alla ”forunnat” att ha en sadan upplevelse. Och for sana som mig ar det mycket nyttigt att lasa om hur det ar att vara pa andra sidan…. Jag foljer Miras berattelse, hon lag ju i ECMO som ar inhyst pa BIVA, sa jag har ju sett en del babysar komma och ga och det ar bara sa nyttigt att verkligen fa en inblick i hur de foraldrarna har det under sitt brave face som vi ju alla tar pa oss i vissa situationer. Och dessutom, nar man jobbar pa sadana avdelningar sa vet man manga ganger inte hur det gar i framtiden. Stor Styrke till dig

 • helenaq

  inlägget uppe

 • Filippa

  Betts, vet du vart Auntie Tee tagit vägen ? Inget på hennes blogg sedan påsk?

 • rubinum

  Heeej!
  Nu orkar man ju inte fortsätta på aftonbladet, så nu är jag hääär!
  Kram

 • whitelady7

  Jo, nog kanner jag till den dar lagen… har haft en hel del heta diskussioner med folk har om det, de tror att polisen ska komma och haffa varenda en som ens tanker pa att ge small pa fingrarna. Sjalv har jag ju propagerat hart for att det ar en bra lag, och att den behovs. Det har varit samma diskussioner som var i Sverige nar den infordes dar. Och nar man tanker pa vad som intraffat har bara under det senaste aret, ar det himla svart att forsta varfor folk varit sa emot den. Ett par tvillingpojkar, 3 manader gamla, misshandlade till dods av pappan, en 18 manaders pojke ihjalslagen med hjalp av ett baseballtra, och senast i onsdags begrovs Nia, 3 ar gammal, misshandlad till dods av styvpappan och andra narstaende (5 personer sitter haktade)… listan kan goras lang, det har ar ju bara de allra grovsta brotten som hamnat i tidningarna. Manga barn i det har landet far valdigt illa, och det gor ont att se det. Och sen kan inte folk fatta att det ju faktiskt borjar med den dar forsta smallen, inte med dodsmisshandeln! Det ar tragiskt, och det har landet har en mycket lang vag att ga innan barn kan vara trygga, det ar sakert. Jag kollade lite siffror, och forra aret var det cirka 10.500 fall anmalda till CYPS (child and youth protection service) har, och i Sverige var det drygt 8.200 fall anmalda. Nar man i samband med detta tanker pa att Sverige har dubbelt sa manga invanare, sa blir det en skrammande statistik. Det trycker jag upp i nosen pa de som sager att lagen inte behovs har, eller att den inte skulle ha nagon inverkan alls.
  Oj, det har amnet blir jag engagerad i nar jag kommer igang 🙂 Kram pa dig Bettanvannen, fran andra sidan.

 • whitelady7

  Japp, har behovs bade sakerhetsnal och blixtlas! Och en nationell hjalplinje for barn typ BRIS, ja listan kan nog goras lang. Dock finns ett stort problem har, manga av dessa brott begas av Maori (bl a de tre jag namnde) och Islanders, och se det far man inte saga har for da har man inte ”cultural sensitivity”. Och det ar illa i det har landet…..

 • Vb

  Men va fan, kunde kristna missionärer ”omvända” folket i Afrika?Ja, jag vet hur det gick till men, du fattar andemeningen.Är man så rädd om den kulturella känsligheten, så ska man vara rädd om deras barn i första hand!Eru mé?

  Måste googla på Islanders, vad är det?

 • whitelady7

  Hallllooo….miss you huh! Och ganska orolig med!
  For ovrigt, jo ja e me’, och haller me’ oxa. Tyvarr ar kanske inte synen pa barn den samma har som i Sverige alla ganger…
  Islanders = Personer som kommer fran oarna runt omkring i Pacific ocean, d v s typ Fiji, Samoa, Niue m m.

 • Känner igen mig :-(

  Så nu har jag skickat iväg ett mail!

 • Vb

  @Malin,
  har svarat er i mail nu!

 • Micke

  Hejsan!
  Såg din kommentar hos mig alldeles nyss, tänkte bara säga hej och ”kontra” med att även jag kommer att ta mig en rejäl lässtund inne här också. Tänkte också höra så att du inte har nåt emot att man slänger upp en länk hit från min blogg??
  Må väl!!!

 • grandebarda

  Nu börjar jag få fason på det hela. Mycket tack vare dig. Tack!

  Jag har rannsakat mig själv och kommit fram till att jag är en flitig bloggare men urusel bloggläsare. Jag såg att du hade en minst sagt omfattande lista på bloggare. Med det du möjligen vet om mig, någon rekommendation?

  Hilsen grandebarda

 • Kimberly

  HEJ HEJ Hoppas allt är bra med dig

 • Mats

  Hej
  Brukar läsa din blogg,undrar vad som hänt eftersom du inte skrivit på länge?
  Tänker på dig,har en vän som har ett snarligt liv.
  Hoppas det inte är något allvarigt.
  Kram Mats

 • Stefan. Hedbom

  I inform as correct I feel is possible about this fact.

  Hello to all here.

  And I am informing about this fact to as many I feel I correct can inform about this fact about the reality, & my web site also always inform fact about my own good life.

  My name is: Stefan.Lennart. Hedbom

  & My nickname is: Dennis, so that is why I have my web-site at: http://www.dennisinthereality.nu/

  From the creator and owner of: http://www.dennisinthereality.nu/

 • annalotta

  Kliver bara in för att säga att jag tänker på dig… och i brist på andra värmande formuleringar skriver jag det uttjatade ordet *kram*.
  Många, många varma kramar till dig vännen. / annalotta, fd ”Fru Luna”

 • annalotta

  Ps. Fel länk. Här är jag nu:

 • Bibbi

  Oj, oj. En otrolig bra blogg. Kan inte låta bli att fälla en tår ibland. Massor med kramar till dig och lycka till med det du ska genomgå (operation).

 • Agge

  Ja jag säger då bara hej!
  Kram Agge

 • cattasbubbla

  Jag har härmat dig och har också en sån här flik nu där man kan skriva lite vad man vill, det måste vara för att du är min idol 🙂

 • tonarsmorsa

  Testar skriva här, men kom på att jag sitter med laptopen nu, så då funkar det nog ändå…

 • PippiFia

  Det låter inget vidare det där. Hoppas det ordnar upp sig för det. Det är konstiga straff vi har här i Sverige. Är man dömd så är man. Klart de sköter sig (alla) för att komma ut tidigare.

  Svar: Norrtälje sjukhus är ett nybyggt superflott sjukhus som är mycket populärt. Personalen ska vara hur trevliga och omtänksamma som helst av vad jag hört. Jag åker hellre dit än slakthuset (SÖS), där har det förstört mig tillräckligt.

  Tack för du tittade in

 • melinda

  Tack för kommentar.

  Svar:
  Håller helt med dig, de är också offer men som ingen ser eller frågar efter hur de mår och de reagerat när någon närståend blir utsatt för ett hemskt brott, såsom du.

  Finns många hemska brott där de anhöriga på bägge sidor glöms bort och där de inte får någon hjälp bearbeta sitt trauma.

 • Madonnan

  Jag tycker att det är bra att du skriver.

  Ha en fin kväll.

  🙂

 • Rosa

  Tänker på dig mycket!!

 • Rosa

  Nop huvudvärken håller sig borta. Nu är det ångesten som bankar på. Den som säkert bankar på hos dig också.

 • Marie-anne Thörnström

  kommer in med en varm kram till dig. tittar in till dig och hoppas att din a helger har varit ok. jag har fortfarande problem med blåsarna. Men killen är en riktig psykopat. Har aldrig varit några bråk i min familj sen han kom in. nu är det fan i mig krig. ha en fin dag kram från Marie-anne

 • Ister

  *sätter mig bakom din dörr och vaktar*

 • Tindra-Annette Broström

  howdy.. Klart hon ska hedras och vi ska minnas alter och hennes och era röster ska inte tystna.

  Jag har er ”burmagänget” m.m i åtanke för det var ju genom er jag kom igång och tog mina stapplande bloggsteg….

  Ha det bäst vb *lol*
  tindra66

 • whitelady7

  TACKTACKTACK Du min kara van!! Idag kom Kalles, och jag vart sa glad att jag hoppade, och kakade nastan en halv tub pa en gang!!!! Liten bit av kiwiland skickas pa torsdag, har antligen hittat dvd’n jag ville skicka till dig. Lite forstroelse kanske det ger dig i dessa tider, och sa far du lyssna pa snackorna fran south pacific som sander dig varma vindar och kramar fran oss! Poss och bugs en grosse fran andra sidan!

 • DagStjärnan

  bS:
  Nä jag har inte anklagat dig heller.
  Ja men då jag inte kan den bloggen då är på så skriver jag det på kommentarer.
  Får väl se om jag hittar någon anslagstavla nu då.
  O JA jag hittade anslagstavlan

 • Vb

  Det är helt ok Dagstjärnan!

 • Ister

  *sitter kvar bakom din dörr*

 • Filippa

  Gör gemensam sak med Ister och tar med mig ninja-teddy-björnen *Dunsar ner*

 • Anna Witt Leivo /Queenia

  Postades 2009/04/15 kl 11:17

  OBSERVERA:

  Jag kan inte ändra i namnisamlingens text. Vore det möjligt så hade inte denna insamling varit seriös. Folk skall veta vad dem skriver på, att det inte ändras med tiden.

  Förnamn Efternam, Ort måste stå med. Allt annat raderas. Detta för att politikerna skall förstå att detta är allvar.

  Om man inte vill ha sitt namn synligt!! Klicka av den lilla rutan vid namnfältet!

  TACK!!!

  / 15 april, 6147 korrekta namn, från 4427 ip-adresser. /

  och vi fortsätter kampen!!!

  Jag flyttade din kommentar Anna, du får stå ut med min avatar!

 • Christer Dyrwoold

  Hej även jag twittrar numera.
  Har http://twitter.com/chribba65

  Om du vill kolla.Ha det bra min blogg vänn.

 • Rättslös

  Denna komentar är flyttad från ett inlägg utan relevans, men nog så viktig!
  Postades 2009/10/08 kl 23:42

  MANIFESTATION !

  Kvinna RÄTTSLÖS när förövaren är Polis!
  20 okt kl 17 utanför Rikspolisstyrelsen Polihemsgatan 30 Kungsholmen .
  Överlämnande av Namninsamlingen till Rikspolischefen samt Länspolismästaren.
  Kom & slut upp & stå upp för förändring.
  poliser som misshandlar & våldtar sina kvinnor i hemmet är de som möter andra utsatta
  kvinnor….Inte undra på att uppklarnings & åtalsstatestiken är så låg????

  skriv under namninsamlingen på
  http://www.namninsamling.com/kvinna_utan_skydd

 • brittis

  hej har läst din blogg, i min värld, uppväxt med föräldrar som blir bestörta över att se våldsamma filmer på tv, existerar inte den ondska du varit utsatt för. Egna problem blir väldigt futtiga (även om dessa tär på mig.)Tack för att du orkar dela med dig. Tack för att du ändå orkar ha framtidstro och kan se en och annan möjlighet, tack för att du orkade vara så underhållande och rolig när vi träffades. Det ger mig mod att fortsätta tro på att det finns bättre dagar för alla som har det svårt. ps.(skavlan är väl inte så dumt parti?!?!)kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: