Se upp för dårarna

Nästa vecka ska paps till ett korttidsboende, ett avlastningsplace för dementa och gamla. Hoppas att den här gången blir bättre för honom, han har tacklat av rejält sen dess.

Då,
förra gången, förra året hamnade han där efter att ambulans och polis slagit sig in genom ytterdörren efter att hans gamla barndomsvän larmat. Pappa hade vrålat av smärtor när han ringde, när hjälpen kom fram kunde han inte ta sig till dörren, i brevlådan hörde dom samma sak som vännen. Smärtvrål! Fram med yxan och upp och ut med paps till akuten. Samma dag hade jag fått ett rejält sockerfall och fick själv åka ambulans här i min by till akuten, skulle checka läget med honom eftersom han lät värre och värre under veckan före, men som sagt fixade hans vän det och jag var ”lyckligt” ovetande.

Då,
när Akutsjukan tömt hans knä på bakteriell artrit, som hans husläkare inte noterat för hon drar aldrig av honom brallorna och kikar på benen som han har jävulskt ont i, neuropatiska smärtor så var han ett par veckor på rehabilitering, sedan till korttidsboendet. När jag ringde sa personalen dom att han var så spirituell, dom andra patienterna satt i ring runt honom och lyssnade på hans rövarhistorier, till mig sa han att personalen och käket var toppen. Att jag inte hörde vad han inte sa;

-Det var ju för faan bara dårar där!

Så sa han när han kom hem igen. Det är som sagt en demens/alz avdelning.

Nu är han själv en av dårarna tidvis….

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


11 responses to “Se upp för dårarna

 • Amlor

  Man tror fan inte det är sant! Inte kollat benen på honom fast det är där smärtan sitter!?
  Man blir ju mörkrädd…

  Ta hand om dig, gumman.
  Puss!

 • Soulsister

  Inte lätt när våra nära och kära blir äldre och får krämpor. Hoppas det löser sig för far din och att han får det bra. Ska han hem igen eller till ett annat boende?

  KRAM

 • Filippa

  Ja, gamla pappor ska man inte leka med. Men va´skönt med lite avlastning för dig och för honom själv, i vissa stunder vet de ju om att de är ”jobbiga”. Men husläkare…ja, sicka historier man kan berätta. Hoppas din far blir bättre, piggare och att du får lite lugnt.

  KRAM !

 • Vb

  @Amlorhjärtat,
  drar upp rullgardinen så du blir mindre rädd!

  Lova koma tillbaka snart, maila när du vill min vän.

  @Soulbabe,
  Till att börja med en vecka, som intro till ett stadigvarande boende, torsdag möte med biståndshandläggaren.En ung, fokuserad,empatisk och rapp kille som vill att dom gamla ska ha det bra.Både pappa och jag tycker väldigt bra om honom.

  @Filippa,
  Mmmm, å andra sidan är jag rätt jobbig, schasar in honom i duschen, tjatar att han sitta rak i ryggen i soffan.Han sitter som ett gem, krökt till vänster och sover.Trts att jag pallat upp kuddar till höger och ställt läslampan där…Husläkaren tycker jag är skitjobbig också, jag bryr mig och drar mig inte för att ringa och ifrågasätta.

 • Helena Palena

  Det är inte lätt att ha gamla föräldrar. Mina ligger i jorden. Då vet man i alla fall var man har dom. Kul att du har börjat twittra. Jag går in där ibland. Det är liksom mode nu. Men pä sätt och vis rätt så löjligt. Fast vill man ha ut ett budskap så är det ju en bra kanal förstås.

 • Amlor

  Tack gumman. Har funderat på att maila dig men det har inte blivit av. Har däckat lite. Men det rer sig nog på sikt.

  Kramar till dig 🙂

 • whitelady7

  Många husläkare borde nog syssla med just det, hus! För människor tycks de inte ha värst mycket intresse av.
  Hoppas paps får det gott i alla fall, och att du kan känna dig trygg i att han har det bra! One can only do so much Bettan, och nu behöver du nog försöka ta hand lite mer om dig en stund…
  Puss på pannan!

 • Filippa

  Klart man är jobbig. Herrejisses så jobbig jag kan vara…snacka curlingdotter.

 • pysan

  *kramar om dig och papsen*

  De ska gå bra vet du.. de är kanon ofta.. personalen alltså..

  Börjar det bli ohållbart hemma för honom eller?

  Kram Pys

 • Vb

  @Pysan,
  det är till och från.Just nu är han med i matchen men det kan ändras fort.Han känner ändå att det är bra att vara där, ska träffa biståndshandläggaren i veckan och diskutera pappas framtid.

  Kram

 • Filippa

  Skickar stor kram ! ♥♥♥♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: