Inte en spänn

Hittade följande kommentarer *pekar neråt* hos Ingrid Carlqvist, en ”riktig” journalist som har startat något så viktigt som en ny inredningsporrblaska;

Villaliv, Villervallajournalistik kallar jag det för. Inte en enda krona ska landa i den människans ficka. Vad tror ni dom tar vägen? Han, Osama ni vet? Han som är det verkliga offret får väl lita på det svenska rättsväsendet eller varför inte skriva en bok? Antonsson sufflerar nog gärna det som inte hörs bakom muschen, så kan dom dela på stålarna. Fy fan!

Anonym sa…
”Osama säger att i MA:s bok att pengar inte betyder något för honom. Ändå misshandlade han Caroline när denne anmälde till försäkringskassan att hon ville få bidragsförskott. Osama nämligen vägrade att delta i det gemensamma barnets underhåll på frivillig basis.
Trots att pengar inte spelar någon roll för denna gentleman ansåg han ändå att skulden hos FK var tillräckligt skäl att misshandla det gemensamma barnets mor på en öppen gata med en knytnävslag på kinden.

Nej, det bär emot att samla pengar till en sådan här ansvarslös kräk!

Om det däremot var helt säkert att de eventuella pengarna som Osama skulle få som skadestånd från Mia och Lisa och Piratförlaget skulle oavkortade gå till välgörande ändamål (och i inte i hans egna fickor) – då skulle även jag vilja bidra till rättegångskostnaderna.

Tillägg 19/2 en kommentar från Ylva, klistrar in den nedan.

Men jag vill gärna inte ge mina pengar till en man som dels anser att svenska staten ska försörja hans barn och dels att han kan misshandla alla sina fruar, gifta sig för att få uppehållstillstånd (i Kanada) och skilja sig när det faller honom in (en gång från kusinen i Kanada och tre gånger från nutida frun)”

Peter

en medmänniska sa…
”Verkligen svårt att förstå av vilken orsak skulle man bilda en fond åt en misshandlare och bedragare.
När Osama gifte sig med sin kusin i Canada hade han på ett bedrägligt sätt tillskanat sig ganska mycket dollars för att börja ett nytt liv där. Fyra gånger gällde misshandeln han blev dömd till gällande Mia. Och tredje frun har han gift sig med flera gånger. Misshandel oxå där , men som sedan tagits tillbaka. Misshandel oxå med andra frun som berättar om sitt liv med Osama. Nej denhär mannen borde ha utvisats från Sverige då hade inte Mia behövt leva sitt liv i skräck . Jag försöker verkligen vara en medmänniska, men att hylla obotliga misshandlare tar verkligen emot”

Jag kopierar reginas kommentar innifrån Monica Antonssons blogg.

”Det är lite läskigt hur alla nu skriker om att Osama förtjänar en ursäkt och skadestånd och allt möjligt. I Sanningen om Gömda finns inga bevis för att Osama är oskyldig till den grova misshandeln och förföljelsen av Mia som beskrivs i Gömda. Det som finns är hans egen utsago, hans fru (och båda de säger emot sig själva och ljuger – först hävdar Osama att han aldrig slagit Mia, sen erkänner han endast de tre tillfällen som han är dömd för, de säger att han aldrig slagit sin nuvarande fru, men sen kommer det fram att hon anmält honom för misshandel en gång men dragit tillbaka anmälan, Michael minns att Osama försökt köra över honom och Sara i barnvagnen, men det viftas bort som att han bara ville skrämmas, men samtidigt ville Luis inte skrämmas när han körde på Osama utan det var mordförsök det)
Jag tycker att Osama framstår i Sanningen om Gömda som en opålitlig man som ljuger om det han tror att han kan komma undan med och som har misshandlat minst 3 kvinnor; Mia, Carolin och sin nuvarande fru. Vad han mer gjort än det som han själv och de andra inblandade erkänner kan man bara fantisera om.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


19 responses to “Inte en spänn

 • Vargen

  Någonting ÄR väldigt sjukt när det samlas in pengar för stöd till kvinnomisshandlare! Hur kan svenska kvinnor bete sig så här?
  Skammligt!

 • Soulsister

  Vet knappt va ja ska säga…o det är inte ofta ja blir mållös…

 • Filippa

  *voffö gör di på detta viset ?* Varför det`? Aldrig i livet. Han får väl klara sig själv ? Det gör vi andra.

 • Kjell-Åke Bjurkvist

  Va faen är det frågan om?
  Vi har kvinnojourer i detta land som sliter sig fördärvade för att finna ekonomi för att driva och skapa en fristad för utsatta kvinnor, då sammlar andra kvinnor pengar till en kvinnomisshandlare, ja kräks!

 • Vb

  Ja, vad är det frågan om?Myntet har fler sidor så att säga.Kjell-Åke sätter huvudet på spiken, ska en notorisk småtjyv och misshandlare verkligen ha rätt att bli försvarad av svenska samhället ens.Nä, han Osama fattade inte vad boken skulle leda till, lika lite som Michael, Mias och Levis son.Han har dragit sig undan ”rampljuset”
  Vissa ska lära sig att hålla käften!

 • Ylva

  Om Monica menar allvar, så kan man undra vad som krävs för att en misshandlad kvinna ska tas på allvar.

 • Vb

  Ylva;

  It´s all about the money, jag har bara väntat på det här utspelet.Därför öppnar jag käften nu, nu väntar jag på att bli kallad ”rättshaverist” av drevet…
  😉

 • Queenia

  Jag skriver samma här som hos Ingrid:

  Jag är inte insatt. Men jag vet att folk på båda sidorna av det här infekterade eländet säger sig stå för sanningen.. och endast sanningen…

  Hur man nu kan vara så dum att man tror sig gör det! Mina sanningar är mina.. men helt säkert inte min motparts. Så har det alltid varit.

  Det som gör mig mest illa med hela den här debatten är att den skadar alla misshandlade och hotade kvinnor.

  .. och hur vet vi att inte Mia _kände_ sig hotad i alla dessa år. Han kanske var manipulativ, våldsam och hotande. Men det räckte bara till en dom, och inte fler.

  Jag vet själv hur det är att leva år in och år ut och vara rädd, för en galning.

  Jag vet också att när galningen väl har bestämt sig så finns inget skydd. Ett avsågat hagelgevär, en mörk trappuppgång, eller buskage… så är det klippt – om inte ett mirakel sker.. (tänker på Knutby och den stackarn som blev skjuten på nära håll i ansiktet och bröstet, men överlevde.. )

  Hur kan polisen skydda mot sådant? Och om kvinnan vet att hon levt med en galning… ger det inte henne rätt till rädsla.. och att skydd de sina?

  Men som sagt. Jag har inte läst böckerna – klarar inte läsa sånt, eftersom jag har mina egna demoner att tampas med. Dock har jag följt debatten lite grann.

  .. nej jag vill inte betala några kronor till någon som de facto har våldfört sig på minst en kvinna…

  vänligen Queenia // Anna

  ps. Den mannen som tog livet av sig och ville ha med vår gemensamme son till döden, är inte den mannen jag fruktar. ds.

 • Ylva

  Hej vb!
  Precis inkommen efter att ha varit ute med hundarna, jag såg din kommentar på bloggen, tack för pushningen.
  Liza Marklund röjde inte Osama Awads identitet, varför gjorde han det själv? Varför fortsatte han inte att leva anonymt?

  Jag kopierar reginas kommentar innifrån Monica Antonssons blogg.

  Det är lite läskigt hur alla nu skriker om att Osama förtjänar en ursäkt och skadestånd och allt möjligt. I Sanningen om Gömda finns inga bevis för att Osama är oskyldig till den grova misshandeln och förföljelsen av Mia som beskrivs i Gömda. Det som finns är hans egen utsago, hans fru (och båda de säger emot sig själva och ljuger – först hävdar Osama att han aldrig slagit Mia, sen erkänner han endast de tre tillfällen som han är dömd för, de säger att han aldrig slagit sin nuvarande fru, men sen kommer det fram att hon anmält honom för misshandel en gång men dragit tillbaka anmälan, Michael minns att Osama försökt köra över honom och Sara i barnvagnen, men det viftas bort som att han bara ville skrämmas, men samtidigt ville Luis inte skrämmas när han körde på Osama utan det var mordförsök det)
  Jag tycker att Osama framstår i Sanningen om Gömda som en opålitlig man som ljuger om det han tror att han kan komma undan med och som har misshandlat minst 3 kvinnor; Mia, Carolin och sin nuvarande fru. Vad han mer gjort än det som han själv och de andra inblandade erkänner kan man bara fantisera om.

 • mw

  De som försvarar och stöttar denne man vet inte vilken skräck en hotad person känner. Det behövs inte ens misshandel för det. Det räcker med grova hot o_m våld, förföljse och trakasserier för att man ska få sitt liv förstört. och med tanke på att Osama faktiskt dömts för 3 misshandelsfall av mia så kan jag verkligen förstå att hon levt i känslomässigt kaos.

  Bra att du tar upp den här viktiga frågan. Det är förnedring och kränkning utan dess like att håna mia för sina ”krokodiltårar” eller hänvisa till polisutredningar där man noterat de ”små” skadorna. När ska människor förstå att kroppen läker. Oftast. Men de psykiska själsliga skadorna kan somliga brottsoffer få leva med resten av sitt liv. Därför blir jag äcklad över det hån de utsätter henne för.

  När ska gamarna sluta förfölja mia? Har de verkligen inte fått nog? MA skrev boken, gjorde pr för den. Fine. Bibblan flyttade gömdaböckerna till romanavdelningen, men jag ge dagsfärsk info om att det har inte akademibokhandeln gjort 🙂 Allt frid och fröjd. Näe. Nu har ma lagt ut ett inlägg om att mia har setts i oxelösund och vad gör mamäniskan? Jo, hon BER OXELÖSUNDSBORNA OM TIPS!!! Varfördå? Vad har ma för nöje av att veta om mia är i o-sund eller inte? Eller är det bara för att berätta för alla att mia är i sverige nu? Och i så fall, varför?

  Näe, den människan har förlorat all trovärdighet, den är nere på noll nu. Om den ens funnits. Och gamarna hon har omkring sig måste det vara nåt fel på. Inser de inte att ma ”håller på” för att sälja sin bok???

  Och vadå insamling föresten? Jag trodde faktiskt på fullaste allvar att Monica Antonsson skulle skänka iaf hälften av sina intäkter från boken till Mias son mfl.

 • Vb

  Tack för era synpunkter, och MW;
  Det som nu sker på Antonssons blogg är kriminellt.Stalking, förföljelse är åtalbart.Uppvigling skulle nog en del kalla det.Förutom sekretesslagens överskridningar.MA säger ju att Mia har skyddade uppgifter i Sverige, eller hur?Det mesta i hennes blogg är hearsay, och det äcklar mig.

 • Rosa

  Mår bara illa. Säger så mycket om den här mannen varför han kan hålla på så här år ut och år in. Manipulera och kanske t o m tro på sig själv. Fixar han inte att leva ett liv med en kvinna eller att jobba ihop till sin försörjning? Många gånger jag tänkt om Monika A ifall hon är avundsjuk på Liza. Om det kan vara så enkelt.

 • Ylva

  Jisses vilka bekymmer Monica och drevet har
  http://blogg.aftonbladet.se/5290/perma/1131827

 • Vb

  Ylva, det är inte längre konspirationsteorier.Nu vill drevet&Co skapa KAOSteorier, jisses.Nu börjar det bli riktigt sjukt.

  Nä Antonsson, lägg ner nu för fan och ta en semester för stålarna av boken.Tyvärr har jag bidragit, men hoppas att du retar upp dig på att den har jag lånat ut, biblan ska få den sedan.Att ställa i kvsipsykologifacket.

 • Lövet

  Det förefaller som om avsaknaden av hut och anständighet tilltagit på den besagda bloggen. Min egen teori är att intensiteten är omvänt proportionell mot försäljningen.

 • Vb

  Välkommen Löwet,
  ja hut och anständighet som vanligt folk är i Antonssons blogg en bristvara.Respekt är okänt, man kan föra en hyfsad debatt även om man inte är ense, som vuxna människor.Nu sitter matronan och inte ens gör research, det överlåter hon år drevet.Journalist som hon är…bloggen är dessutom illa skött rent tekniskt och läsbart, att försöka sig på att navigera i helahavetstormarbloggen är en ren omöjlighet.Tror att det är en av anledningarna till det kommande haveriet.

  Tack för din kommentar

 • Eva

  Förstår verkligen inte vad det är ni är så förskräckta över? Han har avtjänat det straff han blivit dömd till. Ska vi sätta dit folk för vad andra påstår sig veta vad dom gjort? Vad vet ni om det som hänt runt Osama? Har ni följt honom 24 timmar om dygnet.

  Mia har dragit lögner som går att bevisa att det är just lögner. Hon presenterade som ”bevis” i Aftonbladet förra helgen ett förfalskat dokument som skulle härröra från den kvinna (Elisabeth Hermon) som hon och Liza Marklund drev till gränsen av psykisk kollaps. Hon ”kan” ha berövat Osama sin dotter som han isåfall skulle ha umgängesrätt med oavsett vad erat medborgargarde tycker om saken.

  Ingrids initiativ härrör från en kvinna som rövat bort sina barn. Kvinnan påstår att dom blivit utnyttjade sexuellt av sin far. Den här kvinnan förlorade alltså vårdnaden när dom skiljde sig eftersom hon ansågs farlig för barnen. När då pappan efter bönande från mamman släpper iväg barnen för att träffa mamman, blir dom bortrövade. Men det tycker du och många av kommentatorerna här är helt ok? Och har mage att håna Ingrid för sitt engagemang.

  Snart vill ni väl att vi ska dömma folk efter vad som skrivs i Hänt extra också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: