Smällar och klappar, Vbs Nyårskrönika

happy_new_yearDags att knyta ihop årets bloggår 2008; och jag vill dela med mig av lite personliga highlights!

Det är det bloggår som jag raderade min blogg på Aftonbladet, en befrielse. Ab med sina ständiga ”bloggkrig” och alla bekräftelsedårar som bara tävlar i vem kan skrika högst, en vuxenchatt som i alla fall jag vuxit ur. Men jag glömmer inte bort att det finns pärlor i sandlådan.

2008 är också bloggåret då det exploderade ut en massa bloggbebisar t.ex Bitterbloggen/Linda som gått från klarhet till klarhet, den ”kaxiga” fil magen som hade is i magen och klarade av att gifta sig, föda barn, flytta inom loppet av ett år. Puppelito och svamliga Eva gjorde likadant, fast ännu bättre bloggmässigt, dom båda träffades via bloggen och sitter nu i ett hus och med en lillChipp! Grattis återigen till er lycka.

Så har vi Nina och Bibbi. Som båda fick nya hjärtan på riktigt när deras egna inte orkade längre. Bloggens riktiga hjärtebrudar! Kära Njurpajen Livsglimtar som inte hann få sin väns njure får vänta till nästa års ihopknytning.

Englas mamma som bloggar om sorgen efter sin mördade dotter vill jag ge en extra eloge för att hon orkar gå vidare trots att folk anklagar henne på bloggen för än det ena och andra.Linneas mamma Ludmilla som bryter tabun i sin blogg om dotterns självmord, modigt självutlämnande.Tack.

Rosababe som fick kicken från sitt jobb för att hon bloggade om Knaschefen bl.a. Han visade sig vara en riktig Knaschef, märklig historia och ett nytt bloggfenomen.

FRA får dom initierade bloggarna skriva om, jag skrev en liten blogg hur det kan påverka oss med skyddad identitet. Och apropå det; så gungar det rejält i bloggen Monica Antonsson. Hon gick i Mia Ericssons fotspår, hon som figurerar i Liza Marklunds böcker Gömda och Asyl. Böckerna som Antonsson och Mias anhöriga menar är en stor fet lögn. Hur kommer det att påverka oss som verkligen behöver skyddet?

Så det sorgligaste i Bloggåret 2008, bloggerskan Helené Almgren aka Alma Mater, Alter Ego Resonerar avled i cancer efter en kort tids sjukdom. Helené som generöst delade med sig av sina kunskaper i bloggeriet,inspirerade oss bloggrookies; hon bloggade in i det sista om brister i sjukvården. Helené var den första bloggare jag vågade träffa , vi gjorde en oförglömlig Helsingforstur på midsommaren 2006. En riktig vän, precis som alla andra blivit jag träffat. Ingen nämnd, ingen glömd! Personligen kan jag tycka att Helené skulle få Hederspriset postumt för sina insatser i bloggvärlden som Aftonbladets Jan Helin och Kalle Jungqvist utser i Det Stora Bloggpriset som instiftades i år och utser nästa år i februari. När jag läste kriterierna för både bloggpanelen och dom snäva kategorierna fick jag mig ett gott och rått skratt, dom mest inflytelserika bloggarna! Jo, jag tackar jag:-) Men en del av er har jobbat hårt för att hamna högt i bloggstatistiken så för all del, väl bekomme!

Slutligen vill jag tacka alla ni goa bloggare som oförtrutet kommenterat och tröstat mig när det varit dippar, glatts med mig när det varit lycka, ni anar inte vad det betyder för mig. Och eftersom jag inte kan nämna alla här, så plockar jag en kommentar från en av det manliga könet som värmde extra. Var é grabbarna? Myllis skriver i detta inlägg;

Du blir bara tuffare med åren. Klyscha så det bara skriker om det: Det som inte dödar dig….. Vem vill höra det? När det finns: Kram på dig och du kan luta dig mot mig om det hjälper.

Så kram på dig i allt elände som lagts till det tidigare. Men minns att jag tittar in då och då för att ta del av bördan. =)

Myllis


Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År, blog on!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


21 responses to “Smällar och klappar, Vbs Nyårskrönika

 • Rosa

  Det känns så varmt i hjärtat att bli omnämnd i din summering. Och det jag råkat ut för är verkligen ett nytt fenomen som det borde pratas högre om eftersom jag inte är ensam. Du har så rätt också i det du skriver och önskar om Almas blogg. Tycker du sammanfattat allt bra. Jag vill önska dig en riktigt Gott Nytt År. Är så glad att jag fått dig som vän. Är tacksam över människor jag mött och tänker som dig, som funnits och finns där när det blåser. Som stöttar via cyberrymden. Det är så otroligt mycket värt. Att inte behöva känna sig ensam. Nu har jag träffat ännu en pärla, men det vet du ju redan att hon är – en pärla, fröken Menuette. Jag hälsade från Dig som Du bad om och hon log så varmt tillbaka!! Tusen kramar till Dig min vän.

 • Ister

  Gott Nytt År till Dig också!

  *slänger iväg ett helt gäng med kaststjärnor*

 • cattasbubbla

  Här där jag bor blåser det och stormar just nu så jag skickar en gott-nytt-år-kram med vinden och hoppas den blåser till dig wherever you are, och hoppas den inte hamnar hos nån läskig gammal uv!!
  Nu kör vi på ett kanonbra 2009 utan jävelskaper och elände, må all lycka och glädje ramla över oss alla (nästan!) .

 • Soulsister

  Detsamma till dig kära VB!
  Många waylande nyårshälsningar från mig

 • pysan

  Gott nytt år vännen..

  Jag hoppas att nästa år blir till det bättre… ur allas synvinklar och vrår…

  Pöss Pys

 • Tvärslå

  Allt gott till dej och framtiden.

  Lev väl

 • puppe

  Allt bra till dej 2009!

  Kram!

 • Eva

  Även bloggåret 2008 har varit händelserikt.
  Lycka och sorg.
  Liv och död.
  Skratt och gråt.
  Livet på bloggen och livet utanför bloggen.

  Allt det goda önskar jag dig inför det nya året.

 • Hosanna

  Ett gott nytt år till dig. 2009 kommer bli ett år då jag på allvar kan upptäcka din blogg.

 • livsglimtar

  Tack för dina tankar… du vet vad jag tycker om … Dig!
  Nu har vi det nya året här, vi är många som har stora förhoppningar om 2009 och jag tar nu mitt trollspö och svingar lite i luften mellan Globen som ikväll lyser röd och blå och Hammarbacken vars strålkastare tindrar så fint.

  Ser du gnistorna som flyger runt spöt? Jag önskar allt väl till oss som är i behov, vad det än månde vara.

  Hälsar från Watson att han inte alls gillar hörselkåporna vi försökte hålla över öronen, bild kommer.

  Nu har vi druckit upp allt vårt alkolistfria vin och kan äntligen gå gå och lägga oss.

  Gott Nytt och Kram

 • Annica

  Tack för sammanfattningen, ja 2008 var ett händelserikt år på bloggen.
  Gott nytt år på dig

 • Nina

  Gott Nytt År!
  Jätte bra sammanfattning, tack för att man blev omnämd.
  Många kramar!

 • pruddelutt

  Ett riktigt gott nytt år till dig!!
  //Pruddan

 • Myllis

  Oj, man blir rörd över att bli ihågkommen i en så emminent blogg som din.
  Hoppas det nya året blir ett gott sådant.

 • Marianne

  Det var en mycket fin sammanfattning på 2008.
  Jag önskar dig ett underbart 2009.
  Mycket kärlek och många kramar till dig.

 • Ludmilla

  Tack för dina fina ord!

 • Filippa

  VIlken sammanfattning ! Ja, det har varit upp och det har varit ner. Mest ner i år faktiskt – Gott nytt på dig ! Hoppas det börjat bra ! Och då kan det bara bli bättre.

  Kram ! // F

 • Linda Mpili (BitterBloggen)

  Jag blir jätterörd tack tack kära du!

 • Linda Mpili (BitterBloggen)

  Haha såg NU vilket inlägg du länkade till i maj 2006 hahaha! 🙂

 • Tindra-Annette Broström

  Fin sammanfattning och jag håller med dig att ang Alter Ego/Helené borde få någon sorts pris postumt.

  Ang Lisa och Monica så tror jag att det kommer att stramas åt så att man inte kan får skriva hur som helst såvida det inte är en biografi som ska byga på sanningen.

  – som du kanske vet så är även jag drabbad fast på ett annat sätt så den kampen kommer att tas detta år. Det är många etiska övertramp som begås.. eller hur Vb…

 • helenaq

  God Fortsättning VB..

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: