Gårdagens veder (värdiga) mödor

Uppe i ottan, okristligt tidigt för att åka till hospitalet som ska karva bort bråcket som jag ådragit mig efter knivhuggen i kistan. Hoppas nu att det blir av ganska snart, men allvarligt så förväntar jag mig ingenting. Al Qaida kanske bombar sjukhuset eller en koleraepidemi härjar i dom trakterna? Vavetja?

Flera timmar på buss med minst lika trötta medpassagerare som mig själv, kom jag fram och efter en kort promenad från busstationen var jag framme i god tid för en cigg innan jag stämplade in på kirurgmottagningen. Det första jag konstaterar är att här kan man sköta sekretessen, skyddade identiteter. Frågade inte efter namn, bara vem jag skulle träffa, i loggboken stod endast skyddad id och personnumret, haffade en syrra i korridoren och sa att jag var på plats, – ropa inte ut mitt efternamn sa jag. -Inga problem sa hon, jag har ditt relativt vanliga förnamn som jag tänkt säga! Snyggt jobbat tänker jag och minns det stora sjukhus jag vanligen besöker där dom prompt måste ropa efternamnet som är ytterst ovanligt.

Träffar en sympatisk ung läkare som förhoppningsvis också opererar, han hade gått sin specialistutbildning på KS med min underbara, kära livräddare dr Mats som handledare. Bara det! Så iväg till provtagning efter honom, som vanligt problem med mina sytrådar till ådror. Labmadamen tillkallar förstärkning; och vad skådar mitt norra öga? Hon som var bäst av alla ”stickerskor” jag träffat. Träffat på den vårdcentral jag kommer ifrån, från inavelsbyn eller det jag fortfarande ibland kallar hemma. Som en kobra in med butterflynålen, så var det klart!

En cigg till hann jag med på väg till narkosen, som var minst lika trevlig som resten av gänget. Det här sjukhuset har uppenbarligen gått många charm&effektivitetskurser. Allt detta inom loppet av en timme och två cigaretter, som dom bara en gång påpekade att det vore bra om jag minskade på! 😉

Allt går så mycket fortare och smärtfritt om man inte hänger upp sig på detaljer och prestige

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


10 responses to “Gårdagens veder (värdiga) mödor

 • Rosa

  Applåderar åt personalen och hoppas på att det fortsätter lika bra. Att Al Qaida och epedimier håller sig undan. Annars också för den delen, inte bara när du ska opereras. Läskiga saker.

  @Rosababe,
  jag bara adore när du skriver kommentarer.Speciellt när du inte hunnit med och ”bowlar” in åsikter i inlägg efter inlägg.! 🙂

 • Ister

  Tja, hade de inte påpekat att du bör sluta röka, då hade dom begått tjänstefel.

  Det är livsfarligt att röka. LIVSFARLIGT!

  Hoppas allting går framåt, trots rökningen.

 • Marianne

  coola VB..du får mig att skratta..
  haru någon fanclub..
  jag har en ide som bygger på säkerhetsnålen..
  en VB knapp på bröstfickan men den lilla flickan på..
  VB-s Fanclub.
  alla intäkter går till din fanclubb..(till dig)
  Du kommer att kunna åka på semester, skaffa dig en värstingdator, den senaste prada väskan..
  ja..bara leva det goda livet!!
  vad tycker du?

  @Marianne,
  en fanklubb, med betoning på Djävulen bär Prada?*s*
  😉

 • kvinnotankar

  Grattis allt verkar ha gått din väg denna gång 🙂 Kul kram och hopaas det går snabbt till op nu

 • Tvärslå

  Skönt o höra att du blev schysst bemött, att det faktiskt finns folk och ställen som faktiskt funkar.

  Det där med tunna ådror känns igen här, senor o kraffs som är intill men det finns en bra människa på vc labb som fixar det galant i ådran ned mot tummen på mej.

  Lev väl

 • Soulsister

  Skönt att höra att ens kollegor gör sitt jobb som de ska 🙂
  Hoppas allt gick bra och att du faktiskt kommer dra ner på giftpinnarna! Säger som Ister: de är LIVSFARLIGA!

  KRAMAR i massor till dig

 • Filippa

  Jag vill vara med i fan-clubben (undrar om det är det amerikanska fan eller det svenska faan…:)
  Som sagt, rökning är dåligt, bra sjukhus är bra – skönt att höra att det ibland kan funka. Hemskt egentligen att man måste förutsätta att det inte funkar ? Känner mig förvirrad men du förstår vad jag menar ? Hoppas det blir bra. Erbjudandet kvarstår. Kram !

 • pruddelutt

  Den syrran skulle jag behöva en date med – jag är nämligen känd som Sydöstra Sveriges svåraste person att tappa på blod. Brukar tala om det när det är dags, men möts alltid av ett klämkäckt ”nehejdå, vi kan våra saker här, det är igna problem alls”. När de är inne på sjuksköterska nummer fyra och jag snudd på ligger avsvimmad på golvet brukar de ge med sig och säga att ”du är nog rätt svårtstucken”. Jamen jag SA ju det….

  @Pruddelutt;
  Min gamla numer avlidna morsa sa alltid att ingen annan än P får sticka mig.Och gamla morsor ska man lita på!

  🙂

 • znogge

  När jag blev opererad kunde de inte sätta nålen till narkosen på vanlig plats utan det fick bli på insidan av handleden…. Inte kul så en duktig syrra är guld värd!

 • whitelady7

  Tack for varme, love, och omtanke 🙂 Vad glad jag blir att det finns skotsamma dottores och systores som tar hand om dig, nar du vaknar upp efter op. sa far du tala om att du har m-y-c-k-e-t nara vanner inom uppisvarlden, sa det ar bast att de behave! dar med! Om ciggen…japp det ar precis livsfarligt, men det ar precis livsfarligt att leva ocksa… Sag inte att jag sagt det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: