Hot eller varmt

Hotmail. HOT brev med svenskt uttal. Ibland läser jag så. Det är lätt hänt i min och medsystrars belägenhet. Leva med skyddad id är ingen dans på rosor. Frustration i mer eller mindre mängd varje dag.

Igår kväll när jag kom hem från Tonårsmorsa, en för övrigt kanondag med Alter Ego och alla barnen, våfflor och många glada skratt. (båda finns i länkskafferiet)En dag som alla andra. För dom som inte lever med skyddad id; för det är ingen självklarhet att umgås med allt och alla. Här är det tillit på högsta nivå, jag har också ett ansvar gentemot dom som jag avslöjar mina ”hemligheter” för. Jag vill ju inte att dom ska råka illa ut. Nu vet dom inte så mycket mer än vilken ort jag bor i. Men tack brudar för en toppendag!

Tillbaka till första stycket ”hot” (tolkning fri), när jag kom  hem på kvällskvisten och fortsatte grotta i Socialtjänstens ansvar för oss. Jag har sista tiden råkat ut för Murphys Law. Ett flertal tandläkarbesäk, glasögonen pajade, Skatteverket har med strul, åsamkat mig Inkasso&Kronofogdeavgifter, skulderna är reglerade, men räkningar och påminnelser har landat för sent i brevlådan, med resultat att jag måste betala deras administrationskostnader. Jag har därför tvingats söka socialbidrag för jag har inte ekonomi för att lösa oförhappandes olyckor. Jag ligger en bit över norm. En norm som ingen kan klara sig på överhuvudtaget, så snålt tilltaget som den är. Satte mig därför och snokade på nätet efter information om ökade levnadsomkostnader när man ”lever” så här med skyddad id.

Hittade bl.a den här informationen från Socialstyrelsen. Där framgår det tydligt och klart att Socialtjänsten ska ta särskild hänsyn till oss vid bedömning av rätten till bidrag (sid 4). Det ska jag peta ner i halsen på handläggaren när han är tillbaka efter semestern.

På ett annat ställe jag inte hittar nu, rådde man till namnbyte i samband med kvarskrivning som alltid sker i samband med flytt. (det kostar också) Så långt tänkte inte jag. Hur skulle jag kunna göra det? Det är nog omvälvande att fly-tta. Så nu sitter jag och oroar mig, eftersom sjukhus och terapimottagningen i landstingets regi har mitt rätta namn och pesonnummer, men ingen adress.Läs mer om kvarskrivning längst upp i bloggen under bilden. Fan jag oroar mig för allt just nu, tror att det beror på alla mord som sker sommartid. En tid som ska vara full av värme och glädje. Njuta av av friheten utomhus under solen, och sena kvällar på galej. Utan att bli ihjälslagen eller knivhuggen. Utan att bli ihjälskjuten. Löpsedlarna skriker om nya dåd varje dag.

Va fan är det som händer i Sverige?

ps.
Läste precis detta i blaskan, är det månne ”aporna” som sorterar min uteblivna och försenade post?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,
 

Annonser

4 responses to “Hot eller varmt

 • SideShow Surfer

  Vad som händer.Jo en moralisk nedrustning i allt vad det betyder för människan.
  Men det ska väl vara så i ett numera,sköt dig själv och skit i andra samhälle.

  Ha det gott.

 • Filippa

  Jag ska inte skriva att du inte ska oroa dig, det är liksom att motsäga verkligheten men jag förstår inte riktigt att inte socialen, skatteverket och övriga myndigheter har rutiner för det här ? Jag menar att det inte är ett nytt problem med skyddad id och kvarskrivning och det måste ju någonstans finnas en skriven rutin” så här funkar det” som revideras med jämna mellanrum när man kommer på glipor ? Eller är det fortfarande ett lagom oordnat kaos med godtyckliga beslut ? Det tycker jag är mysko, att man inte tar hot etc på allvar.

 • Rosa

  Var inne hos Alma och läste, gick sedan vidare till Fatou, men som vanligt då hängde sig allt. Fick starta om explorer efter ett lång tid att min dator satt i sitt tänkande igen. Hopplöst.

 • tonarsmorsa

  Hade missat denna blogg i all sommarröra! Nåja, vill tacka för ditt härliga sällskap själv! Sedan måste jag hålla med Filippa i kommentar ovan, det är ju skandal att det inte finns färdiga rutiner för så pass allvarliga och seriösa ärenden som detta är! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: