En bit på vägen….

Satt och tryckte i mig en burgare och bläddrade i Dn som var gratis på haket och höll på att sätta maten i halsen.

Folkpartiets (av alla) kvinnoförbunds ordförande Birgitta Ohlsson, har kommit med ett förslag till Riksdagen om ”kommunarrest” för män som hotar, förföljer män som har besöksförbud mot kvinnor. Motionen har antagits, glädjande nog. Förslaget innebär att dom män som överträder besöksförbudet dels ska få en boja, dels att dom inte får bosätta eller vistas i samma kommun som kvinnan bor och verkar. Alltså det jag förespråkat sedan mordförsöket. Det är helt rimligt och logiskt. Varför ska kvinnorna behöva ge upp allt, brottet har begåtts i dessa fall av mannen, och i regel är dom dömda för någon form av kvinnofridskränkning, alltså ser jag det som ett led i straffet.

Men,
varför vänta tills dom överskrider besöksförbudet? Hur många kvinnor har råd att leka rysk roulette, som det faktiskt liknar. Att mötas på fel plats, fel tidpunkt är kanske en gång för sent. Så känner jag det. Nä, besöksförbud ska vara lika med boja. På en gång! Förslagsvis utrustad med GPS i dom grövre fallen. Och det allra viktigaste;

Redan i en fällande dom, ska besöksförbud bakas in. Än bättre om motionen går igenom, så betyder det att kvinnorna ska kunna bo kvar där det sociala nätverket och familj ofta finns. Så skulle jag velat haft det. Vill fortfarande kanske är ett bättre tempus.

Nu när dottern åkt tillbaka ”hem”, så lämnar det en bitterljuv smak. Den ljuva känslan hon lämnar blir till saknad av det jag kunde haft,

Om………anyway, ska bli intressant att följa den här frågan. Undrar vad dom ska göra med oss som redan tvingats fly till ett Ingemansland.

Andra bloggar om samma ämne:
Lilla Torg Liberalerna
jj.n´s blogg
Anne Marie Ekströms blogg

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Annonser

13 responses to “En bit på vägen….

 • Trasig inuti

  Så bra.. att det händer något. Önskar bara att det hände fortare.
  Besöksförbud.. fick vi inte förlängt. I juridisk mening har det inte hänt. Men det betyder ju inte att han är oskyldig, att det inte hänt. Därför går vi på tå än.. i rädsla för repressalier, hot, provokationer. Nästa gång han väljer att ta en rotfylla så vet man aldrig vad som kan hända.
  Men som sagt.. i juridisk mening är vi inte längre brottsoffer.
  Märkligt.

  Tänker på dig. Ofta.
  Kram

 • Vb

  Trasigcompanjero!
  Läste ditt senaste inlägg, varför slutar man aldrig att förvånas?Brottsoffer är tydligen tidsbegränsat eller så är det precis som om man söker ett jobb som brottsoffer.I ert fall har ni arbetat ”svart ”som brottsoffer, så då får det inte stå på CV:et.
  Fan!
  Hoppas det går bra hos shrinken, om du vill maila innan, kanske en fika?

 • Helena Palena

  Varför tar inte samhället automatiskt kvinnans parti? Varför detta racklande! Varför ställer sig inte alla upp och skriker rakt ut? Kommunarrest låter bra. Det måste ju börjas någonstans!

 • Helena Palena

  Javisst skriker du så gott du kan! Men kvinnosynen i världen är för bedrövlig. Där har du en del av svaret.

  Pärstamp! Menar du pärgröt? Det äter man här med fläsk och solöga (smält smör).

 • Fredo

  Birgitta har inte alla fåren i hagen. Så är det bara. Synd att hon ska sitta på makten. Kompetens kommer inte med makt. Eller tvärtom heller för den delen.

 • Miss Terious

  Det här var ett jäkla intressant inlägg du. Jag instämmer helt. Ska vi vänta tills vi är döda. Ska det behöva hända sånt i ett modernt demokratiskt samhälle. Är inte kvinnan lika mycket värd som mannen? Det har jag fått för mig när man hör vad politiker alltid tjatar om.
  Det stämmer alltså inte?? (ironi)

 • Vb

  Miss Terious:
  Ja, det är väl lättast att bara skyffla in oss i ett hörn i krematoriet.:/
  Men frågan om vad dom ska göra med oss, ger mig lust att maila Nyanko Sabuni och fråga.Ska vi som redan tvingats fly få komma tillbaka?Hur då?Ska man gå igenom domstol, och avgöra som i en vårdnadstvist?
  – Nu ska vi se, säger domaren.Hur många år har Mj bott i kommunen respektive Vb, hmmmm, nä, vi skickar en patrull och en flyttbil.Mj får en lägenhet i XXX-stad.För det kan du ge på, dom får hjälp med allt det praktiska.Inte vi som drabbats.

 • Vb

  Fredo, det kanske du förstod att jag också i viss mån tycker.

 • Niah

  Det borde vara en självklarhet att man som människa ska skyddas om man blir utsatt för hot och våld.
  Hoppas innerligt att dom här pengarna blir använda på rätt sätt och inte blir spenderade på några ”pappersvändarprojekt”.
  Det som jag kan önska sådana här gånger är att man tittar på kvinnors faktiska erfarenheter och pratar med människor som arbetar nära runt det här & utifrån det bygger upp något som fungerar.
  Det är ju så lätt att dom här politikerna känner sig så duktiga bara för att ett beslut har tagits och sedan struntar i hur medlen används.

  Du har helt rätt i ditt inlägg/ Kram

 • Rosa

  Rysk rolette, ett spel jag ALDRIG vill spela.

 • marianne

  du hade skrivit på linanders blogg om Birgitta Ohlssons förslag om kommunarrest, blir upprörd! det blir inte lätt för oss kvinnor.
  för vi kommer ju med automatik också få kommunarrest samtidigt med mannen.
  vi skall alltså kunna känna oss säkra inom kommunen men hur många arbetar i en grann kommun eller har barnen på dagis där…( och arbetsförmedlingens krav på att man skall söka arbete i andra kommuner)
  våra barn kanske studerar på gymnasium på annan ort eller behöver göra ett läkarbesök hos en specialist…
  köpa kläder, delta i kurser…
  jag tycker att vi skall ha rätt till ny identitet och ekonomisk kompensaton för den tid vi har tvingas att gömma oss. sedan skall vi få ersättning för VARJE utebliven arbetsdag.
  jag har gömt mig i 12 år och vågar inte arbeta p g a att arbetsplatsen inte är sekretessbelagd enligt lag. alltså så har jag inte kunnat pensionsspara under alla dessa år. sedan har man ju alla kostnader som har uppstått p g a att skyddet inte har klara handläggningsrutiner. (får man ge ett skydd till hotade personer utan att se till att det fungerar först?)känner mig som en försökskanin!
  det är allt ifrån flyttkostnader, byten av abonnemang, uppsägning av lokaler och hyror. Till de extra månadskostnader som kommer till följd av sen post, mina 4 mobiler till mig och barnen.(borde inte polisen stå för abonemanget? då jag ser det som ett skydd)
  ja, listan äär lååång.
  men vad skall vi göra?
  hälsningar
  Marianne

 • Vb

  @Marianne,
  idag mår jag skit (Menieres) och ”fyraårsjubileum”, men jag skulle vilja att du mailar mig.I listen högst upp hittar du adressen.I höst skulle jag vilja ha med dig på en grej eller åtminstone höra vad du har för önskemål.Förklarar i mail om du skriver en rad.Du behövs verkligen här och nu!Du får givetvis vara anonym.Ser fram mot ett svar.

 • marianne

  jag skrev ett par rader till dej, jag hoppas verkligen att jag kan hjälpa dig.
  jag har också mina ”dagar” men jag tillåter mig själv att deppa nu för tiden.
  ser det mer som en nödvändighet för att orka med allt.
  har precis vaknat upp efter att ha legat i 2 veckor och tittat upp i taket.
  har efter alla år accepterat dessa nödvändiga ”vilo perioder”.
  sedan läser man något som gör en förbannad och så plötsligt förvandlas man till en svetslåga igen 🙂
  marianne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: