Skatteverket och Post å KVV….åhhhh!

Det sistnämnda fungerar! Ha, det var väl det sista man kunde tro. Jag skrev igår att MJ:s nya anstalt skulle höra av sig. Dom gjorde det!
Den nya kontaktpersonen är en helt resonabel krimvårdare som tar sitt jobb på allvar. Dvs följer regelboken; kriminalvården har en liten ”handbok” att vända sig till när det gäller bl.a målsägandeinformation. Så lätt är det. Dom har inte bara obligations gentemot sina egna klienter, utan också för oss på andra sidan. Brottsoffer med rätt till målsägandeinformation.(agent VB*s*)

Hon ville ha reda på hur jag ville ha det! Mördarjäveln ska ha regelbundna utevistelser 2 ggr/månad med personal , och hon undrade om dom skulle ringa vid varje tillfälle. -Nej tack, sa jag. Ring bara om han avviker. Tänker med eskort, helt ok. Fast ingenting är ok med MJ. Rent känslomässigt kan han ligga i en källare och dö. Det är ju så här att, desto närmare frigivningen desto mer ”frihet” och jag känner att vare sig jag vill eller inte så har han invaderat min hjärna igen. Jag måste ta del av hans permissioner, så att vi inte kolliderar när jag hälsar på family. Den mannen har jag inte råd att träffa en gång till för att som en del uttrycker i missriktad välvilja: inte gör han någonting mer mot dig………

Så till sorgebarnet kvarskrivning och Skatteverket.
Sedan i maj månad har dom problem med sin distribution av post till oss med skyddad id. Någon kanske har läst Magdalena Graafs roman, Det ska bli ett sant nöje att döda dig? Där beskriver hon efter års flykt runt på kvinnojourer, hur det hela slutade med skulder upp över öronen för att post helt enkelt inte kom fram. Jag flyttar inte runt i den bemärkelsen men, 2 månaders fördröjning av post har resulterat i att räkningar och påminnelser, t.om kodkorten till internetbanken så man kan ta sig in i systemet och betala e-fakturor eskalerat till tok! Inkassoavgifterna får jag betala, ni vet väl hur inkassobolag är? Gjorde en snabb sammanställning idag, och vi pratar tusenlappar inkluderat med räntor och skit.

Därför har jag nu för avsikt att driva den här frågan med Skatteverket, som är väl medvetna om problemet. Pratade sist med dom i morse. Jag tänker kräva att dom får stå för fiolerna, då jag inte valt att leva så här. Inget brottsoffer har valt sin situation, och det minsta vi kan kräva är att samhället ställer upp på oss, vi har det nog svårt.
Så har du, precis som jag drabbats och läser detta och orkar; under kontakt längst upp i min blogg, skriv en rad så jag får mer på fötterna. Du kan vara anonym, jag vill bara ha ett hum om hur stort problemet kan vara.

VI LEVER SKYDDADE, MEN INTE FRÅN MYNDIGHETERS ÖVERGREPP!

Andra bloggar om: , , , , , , ,


11 responses to “Skatteverket och Post å KVV….åhhhh!

 • Miss Terious

  Jag hade ett helvete med Skatteverket. Ingenting funkade, det gjorde mig mer skräckslagen än vad jag egentligen behövde vara. Bland annat skrev dom mitt gamla namn!!!

  Inte gör han nånting mer mot dig..
  Det var det mest korkade jag hört. Han är en psykopat, tror dom verkligen han byter livsmönster??
  En psykopat är en psykopat och förblir så. En pedofil är en..osv.

  Lycka till nu.
  KRAMAR

 • pysan

  Skickar en massa styrkekramar till dig vännen… heja VB.. hon kämpar på som vanligt….

  Kram Pysis

 • Dandelion

  Skönt att kontaktpersonen verkar vara resonabel, sånt betyder en del.
  Ha det o lev väl.

 • Alter Ego

  Det är klart jag som medmänniska stödjer dig i detta. Har skrivit ett blogginlägg och efterlyser andra drabbade åt dig. Det kan flera göra för att få spridning 🙂

 • Vb

  Tack Alter, dig kan man lita på!

 • Filippa

  Så skönt att KVV har börjat arta sig ? Men Skatteverket…ja halleluja men om jag mot förmodan har några drabbade läsare så finns det ett inlägg att man ska hitta hit. Jag måste säga att jag tycker du har helt rätt. Det kan inte vara meningen att deras orutin (?) ska kosta dig pengar. Det är ju inte så att man som offer har miljoner att ta av, för det mesta i alla fall, det är ju mest i amerikanska filmer med vackra hjältinnor…som du *ler*
  Kram !

 • intvetja

  Jag tror ju tyvärr att dom kommer att hänvisa till t.ex. Autogiro.
  Själv har jag länge tänkt på att det borde finnas just en räkningstjänst, själva glappet mellan en räkning betald i tid och kostnaden i avgift, ränta och indrivning borde ge utrymme för någon smart entrepenör göra det till en tjänst.
  Jag och säkert flera med mig som är lite psykiskt knäckta, anser inte alltid att det är så viktigt att betala en räkning, och kommer posten från fogden hivas den ibland bara rakt av för man orkar inte öppna skiten.
  Skatteverket kommer nog inte stå för några fioler, dock borde det vara rimligt at vid ett överklagande til tingsrätt hävda att du inte fått posten, och att deras krav mot digpå inkasso och dylikt är ogiltigt. Hemlig adress innebär väl att dom som säljer dig tjänsten(erna) är medvetna om att postgången till dig är sekretessbelagd och att dom måste respektera den försvårade kontaktgången i och med att dom accepterar dig som kund.
  Lycka till,

 • Vb

  @Intvetja,
  tack för din kommentar.Ingen dum idé med ”glapptjänsten”.Så där var jag förut, att sket i att öpppna posten med räkningar.Inte nu, eftersom jag rensade i kronis och inkassoträsket med mitt skadestånd.Annars hade jag inte haft en möjlighet att flytta till skyddat och eget boende.Min elleverantör har fattat vår problematik, vi har 2 veckors x-a betalningsanstånd.Har efter en palaver fått ner några summor, glad för bara det.

 • Hot eller varmt « VendettanBettan

  […] ps. Läste precis detta i blaskan, är det månne “aporna” som sorterar min uteblivna och försenade post? […]

 • lennart

  Jag blev pga skatteverkets strul med min folkbokf,(kvarskrivning) först och främst av med alla möjligheter till försörjning, sjukvård mm, 8-år har det tagit att bli skriven på en församling, först efter påtryckningar av min soc-assistent gick detta att genomföra, Fick förresten kontakt med soc där jag bor bara av den anl att jag,ans om att återfå mitt kk, då ville länsstyrelsen ha utrett om min lämpl som bilförare, så jag blev kallad dit, Om jag själv har försökt få en tid där,så hänvisas man till, soc ca 100 mil bort där man haft kvarskrivning, likaså gäller det med, sjukvård, blev även av med sjuk-bidrag, och möjl till planering med försäkringskassan, Fick såsmoningom sj-bidr i2-år,genom att jag satt på anstalt och därmed fick träffa en psykiater, men hade då blivit 0-ad hos f-k dvs fattig-pens, I läkar-utl förordas 2-års sj-bidr och omprövn,/alt planering med f-k då behov anses nödv för att kunna återgå iarb, Men,,,omöjligt pga S-verkets strul med min folk-bokf Det här är bara toppen av ett is-bergm,men får räcka för denna gång, Hälsar alla läsare, Och hoppas alla som fått sina liv förstörda v Skatteverket, bidrar med sina öden och erfarenheter,mvh Lennart

 • Skatteverket skuldsätter de med skyddad id | Alter Ego Resonerar

  […] Vendettanbettan efterlyser nu andra med skyddad identitet för att utröna hur stort problemet är. Så har du, precis som jag drabbats och läser detta och orkar; under kontakt längst upp i min blogg, skriv en rad så jag får mer på fötterna. Du kan vara anonym, jag vill bara ha ett hum om hur stort problemet kan vara. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: